Gestalt terápia - Coaching - mentoring - konzultáció

Szervezetek

Hogy melyik munkamódszerrel dolgozunk együtt, mindig az adott ügyféllel való megállapodás eredménye. Az első találkozás alkalmával beszéljük meg, a konkrét esetben mit találunk kölcsönösen a leghatékonyabb módszernek.

Amivel dolgozunk - Szervezeti témák

team, teamwork, collaboration-3393037.jpg

Csapat-működés

Stratégia

skills, professional development, competence-3371153.jpg

Tudás - képzés

transzformatív team coaching

A team coaching olyan folyamat, amelyben a coach a teljes csapattal együtt dolgozik azért, hogy a csapat érettebb rendszerré váljon.

A fejlesztés hatására a csapat és tagjai tudatosabbá válnak a saját működésükre, javul az együttműködés és a hatékonyság. A transzformatív folyamat során a csapat a team coach(ok) segítségével átformálja a működésüket befolyásoló alapvető elemek egyikét (vagy akár többet is), beleértve a vezető és a csapattagok viszonyát, a csapat határait, szabályait, normáit, tabuit, identitását, a csapattagok közötti kapcsolódások minőségét, valamint a csapatot éltető és megújító erőforrásokat.

A team coaching során rendszerszemléletben dolgozunk, a csapatot annak környezeti kontextusában vizsgáljuk és fejlesztjük.
A team coaching folyamatát a szerződéskötést követően a jelenlegi helyzet feltárásával indítjuk. A kapcsolódó dokumentumok, kérdőívezés, csoportos és egyéni interjúk során a csapat mélyebb megismerése, valamint a csapatmintázatok feltárása az elsődleges célunk. A folyamat célját a diagnózis csapat számára történő visszajelzését követően a csapattal együtt tüzzük ki.  A team coaching ülések során a csapattal együtt belépünk az ismeretlenbe, a célok eléréséért az itt és mostban dolgozunk a teljes csapat jelenlétében. Az ülések során a csapat képességeinek és folyamatainak fejlesztjésére kerül a hangsúly. A team coach a folyamatban a tudattalan normákat, működésmódokat segíti a felszínre hozni, tudatosítani és feldolgozni a csapattal. A folyamat zárásaként reflektíven visszatekintünk a kitűzött célra, a teljes folyamatra, értékeljük az eredményt.

Tudásátadás, szervezetfejlesztés

Képzések, tréningek alkalmával a résztvevők új tudást szereznek, melyek a későbbi gyakorlás során képességgé, készséggé alakulnak. A tudásátadás az esetek túlnyomó többségében interaktív és gyakorlatias formában zajlik.
A szervezetfejlesztési munka során egy szervezettel, annak egy részével, vagy szervezeti egységgel dolgozunk együtt. A fejlesztés fókuszában leggyakrabban a csapat működése, a hatékonyság javítása, a szervezeti stratégia áll, az eszközök testreszabottak és változatosak.

A tudásátadó folyamatok során a résztvevők tapasztalati úton tanulnak, ezáltal nem csak megismerik, megértik az átadott tudás tartalmát, hanem képesek lesznek azokat a mindennapi életükben alkalmazni is. A tudásátadás során soft és hard skillek átadása egyaránt megtörténhet. Előbbiek közé tartoznak a kommunikációs tárgyú (például asszertív kommunikáció, prezentáció), a konfliktus- és stresszkezelési tréningek, a vezetői alapkészségeket fejlesztő tréningek, valamint a személyiségprofil értékeléseken alapuló személyes sikerességet és hatékonyságot növelő tréningek. Személyes tapasztalatom és tudásom okán hard skillek fejlesztésére a projektmenedzsment területén vállalkozom.

A szervezetfejlesztési folyamatok sohasem egyemberes feladatok, ezért ezeket partnereinkkel közösen valósítjuk meg, az ExperienceIT Group égisze alatt. Széleskörű partnerbázisunk biztosítja, hogy mind minőségben, mint mennyiségben rendelkezésünkre álljon a megbízó igényeihez igazodó kapacitásunk. Bővebb információ erről az ExperienceIT Group oldalán érhető el.

Ha kipróbálnád, milyen velem dolgozni, foglalj időpontot egy ingyenes beszélgetésre.

Az első beszélgetésünkön ismerkedünk, kipróbáljuk, hogyan tudunk együttműködni. Mesélsz magadról, arról, miért keresel segítséget, én pedig arról, hogyan tudlak segíteni.