Gestalt terápia - Coaching - mentoring - konzultáció

Magánéleti témák

„Az ember – szintézis; a végtelenség és a végesség,
az időbeliség és az örökkévalóság, 
a szabadság és a szükségszerűség szintézise.”

Søren Aabye Kierkegaard

A magánéletünkben jelentkező kihívásokról, elakadásokról, kérdéseinkről gyakran gondoljuk, hogy mi magunk is meg tudjuk oldani, esetleg házastársunk, barátaink bevonásával oldjuk meg a számunkra nehéz helyzeteket. Bizonyos tekintetben ez nagy erősségünk, hiszünk önmagunkban, abban, hogy van erőnk, energiánk az élet nehézségeinek legyőzésére. Néha mégis jól jöhet egy kivülálló, aki más szemszögből lát rá a kérdéseinkre, aki elfogulatlanul tart tükröt számunkra, hogy megláthassuk a valóságunkat egy más nézőpontból is. Ezt adja a coaching a magánéleti kérdések esetében is.

Hogy milyen magánéleti témákkal lehet jól dolgozni? Szinte bármilyennel. A hozzám fordulók egy része úgy érzi, valami nem kerek az életében, érzi, hogy valami nincs rendjén, nem érzi jól magát, gyakran azonban maga sem tudja, hol és mi a baj. Mások egy-egy élet- vagy sosrfordító esemény kapcsán bizonytalanodnak el, ez lehet egy várandósság vagy annak elmaradása, a kisgyermekes léttel járó, korábban ismeretlen kihívások megtapasztalása vagy egy válás. Megint mások arról számolnak be, hogy ők maguk megváltoztak, átértékelődik az életük, a prioritásaik, a dolgok fontossága az életükben. És vannak olyanok is, akik szeretnék jobban kezelni a konfliktusaikat, vagy éppen párjukkal, gyermekükkel való kapcsolatukon szeretnének dolgozni. 

Akármi is a kiindulópont a közös munkánkban, annak hozadéka mindenképpen az, hogy a klienseim közelebb kerülnek önmagukhoz, felfedezik mozgatórugóikat, mintázataikat, megértik, miért úgy élik az életüket, ahogyan. Azzal, hogy közelebb jutnak önmaguk megértéséhez, elfogadóbbá válnak magukkal, és megérkeznek abba a térbe, amelyben lehhetővé válik, hogy változzanak és változtassanak saját igényeik szerint.

Ügyfélvisszajelzések

A közös munkáról ezt írják az ügyfeleim

V. Orsolya

Budapest

Imola mindig nagyon megértő, és segítőkész volt. Aktívan résztvett a folyamatban, terelte a beszélgetést a megfelelő kérdésekkel és így olyasmiről is tudtam beszélni, amiről azelőtt nem. Tetszett az is, hogy megosztott velem egy-egy felismerést, amire nem jöttem volna rá magamtól. Az imaginációs feladatok során közvetlenül bele tudtam merülni a problémába, és utána fel tudtam idézni a megoldást, amikor szükségem volt rá.
A coaching folyamat egy nagy utazás volt. Az eredeti alapkérdés körbejárásával rájöhettem, hogy a világ nem fekete és nem fehér. Valahogy a többi szín is belekerült a látásomba. Az alapkarakterem természetesen nem változott, de ami a beszélgetések során felmerült, hogy zavar engem és amit meg akartam jobban érteni, azokat a mozzanatokat jobban látom, jobban bele is tudok nyúlni azokba a folyamatokba. Nagyon természetesek voltak ezek a beszélgetések. Bennem egy pillanatig sem volt semmilyen gátlásosság. Valahogy végig az volt az érzésem, hogy 100 százalékosan értesz. Sőt azt is érted. látod, amit én magamon nem is. És ez ragadott magával. Hogy olyat is láttál/éreztél rá, ami nekem nem tűnt fel, vagy nem fogalmaztam meg magamnak soha.

Sz. Linda

Budapest

Viktória

Budapest

A személyiségteszt kitöltése és értelmezése nagyon hasznos volt számomra. Többet tudtam meg magamról, jobban tisztában vagyok már az erősségeimmel, a lehetőségeimmel. Imola segítő kérdésekkel irányította a beszélgetést, gondolkodást; új szempontokat hozott.
Melyek voltak a coaching folyamat leginkább hasznosítható részei? Az adott élet- és karrierhelyzetem átbeszélése és a körülmények tudatosítása. Külső visszajelzés arról, hogy miként is beszélek különböző témákról (érzelmek, testbeszéd). Ezáltal én is jobban, őszintébben tudom megfogalmazni az adott problémákat, feladatokat.

Gergő

Eger

Ha kipróbálnád, milyen velem dolgozni, foglalj időpontot egy ingyenes beszélgetésre.

Az első beszélgetésünkön ismerkedünk, kipróbáljuk, hogyan tudunk együttműködni. Mesélsz magadról, arról, miért keresel segítséget, én pedig arról, hogyan tudlak segíteni.