• Image Alt
  "Az ember – szintézis;
  a végtelenség és a végesség,
  az időbeliség és az örökkévalóság,
  a szabadság és a szükségszerűség
  szintézise."
  Søren Aabye Kierkegaard
 • Image Alt
  "Az ember – szintézis; a végtelenség és a végesség,
  az időbeliség és az örökkévalóság, 
  a szabadság és a szükségszerűség szintézise."
                                              Søren Aabye Kierkegaard

Coaching velem

Ha van olyan kérdésed a jelenlegi élethelyzetedben – akár magánéleti, akár munkahelyi vonalon -, amely nem hagy nyugodni, ami körül túl sokat járnak a gondolataid, amitől nem tudsz aludni, ami nyugtalanná, bizonytalanná tesz, esetleg amitől kicsinek, gyámoltalannak, védtelennek érzed magad, az rontja az életed minőségét. A coaching során megvizsgáljuk ezeket a problémákat, és megnézzük, hogy ha választ kapnál a kínzó kérdéseidre, hogyan tudna megváltozni az életed. Ha tetszik az irány, támogatni foglak abban, hogy az általad így kitűzött cél felé haladj a saját döntéseid, a saját felimeréseid mentén. Te mondod meg, meddig szeretnél eljutni, és Te választod meg az utad építőköveit. Én pedig melletted leszek.

Coachodként partnered leszek a változásodban, segítő társad az utad megtételében. Ehhez biztonságos hátországot tartok neked. Én elfogadlak olyannak, amilyen vagy. Jó vagy, elég vagy, szerethető vagy, ember vagy, úgy, ahogy vagy. Te pedig bízhatsz bennem, a kettőnk közötti kapcsolatban, abban, hogy bármit mondasz, bármit érzel, az kimondható, érezhető, és a coachod ítélkezés helyett elfogadja a szavaidat és az érzéseidet egyaránt. Hiszek abban, hogy ebben a közegben jöhet létre az a valami, az a kapcsolódás, amelynek segítségével biztonságosan tudsz változni, fejlődni.

A coachingban a jelenlegi kérdésedre, problémádra fókuszálunk, annak megoldását fogod keresni és megtalálni. Nem mellesleg a folyamat során tudatosságra is szert fogsz tenni, mind a témáddal, mind magaddal kapcsolatban. Jobban megismered és megérted önmagad. És ez a jelenbeli megoldás a legtöbb esetben elvezet a múltadba és a jövődbe is. Lehetséges, hogy megbocsátasz majd magadnak és másoknak azért, ami a múltban történt, és egyúttal kitágítod a jövőbeli lehetőségeidet, beleértve azt is, hogy olyan lehess, amilyen mindig is lenni szerettél volna.


Gyakorlati kérdések

Milyen problémát lehet megoldani coachingban?

Gyakorlatilag bármilyet. Néhány támpont mégis van, ami segíthet eldönteni, hogy a Te aktuális kérdésed ide tartozik-e. Kérlek, értékeld az alábbi állításokat, igazak-e rád, vagy sem.
 
 • A kérdésed, problémád jelenleg nehézséget okoz az életedben számodra.
 • A kérdésed, problémád olyan, amire van ráhatásod, azaz tudsz tenni azért, hogy megszűnjön, megjavuljon, eltűnjön.
 • Meg akarod érteni ezt a kérdést, meg akarod oldani a problémádat.
 • Szoktál magadban kételkedni, néha felmerül benned, hogy nem csinálod jól a dolgaidat.
 • Az aktuális kérdéseddel, problémáddal kapcsolatban jelenleg nem állsz pszichiátriai kezelés alatt, nem jársz terápiás vagy más folyamatba.

Ha bármelyik állításnál hezitáltál az igen válasszal, keress meg, beszéljünk róla. Biztos, hogy megtaláljuk, mire van igazán szükséged, és ha mégsem én vagyok az embered, találunk helyettem mást, aki segítőd lehet.

Hogyan képzeljem el a találkozásokat?

Amikor először keres fel valaki, javaslom, hogy egy beszélgetés keretében ismerkedjünk meg, beszéljük át azt a kérdéskört, amivel megkeresett. Ebben a beszélgetésben meggyőződünk arról, hogy valóban a témádhoz és hozzád illik-e a coaching és illünk-e mi ketten egymáshoz. Ahogy már írtam, az egész folyamatnak az alapfeltétele a bizalom. Ha ezen az első beszélgetésen érezzük egymás iránt a szimpátiát, azt, hogy rá tudunk egymásra hangolódni, hogy értünk egymás szavából, az nagyon jó jel arra, hogy a későbbiekben is tudunk majd mélyen, bizalmasan, együtt dolgozni.
Ez az első alkalom díjmentes, mindenképpen javaslom, hogy élj vele (még akkor is, ha esetleg később nem fogunk együtt dolgozni).

Ha ezután az első beszélgetés után kölcsönös az érzés és a gondolat, hogy együtt dolgozzunk, szerződünk. Megbeszéljük, milyen sűrűséggel, hány alkalommal és hogyan fogunk találkozni. Online és offline módon is dolgozom, szabadon választhatsz, neked hogyan lenne a komfortosabb. Kitérünk a logisztikai részletekre is, például, hogy mi történik, ha nem tudsz jönni, vagy hogy szeretnél-e két találkozásunk között is kapcsolatot tartani velem, esetleg, hogy dolgoznál-e két ülés között valamilyen feladattal.

Innentől kezdve az együtt megbeszélt rendszerességgel fogunk találkozni, minden alkalommal 90 percben beszélgetünk. Minden egyes találkozásunk során Te fogod megszabni a beszélgetés tartalmát, azt az éppen aktuális kérdést, amiben előrébb lénél, amiben fejlődnél. És vajon tényleg csak beszélgetünk? Kívülről nézve a kettősünket az esetek többségében valóban úgy tűnik, hogy „csak” beszélgetünk. Mielőtt azt mondod, ezt a barátnőddel is meg tudod tenni, mégis arra bíztatlak, próbáld csak ki és lásd a saját szemeddel a különbséget.

Mennyiben kerül?

Ahogy említettem, az első találkozás díjmentes. A további, 90 perces alkalmak 25.000 Ft-ba kerülnek, a végleges összeg attól függ, hogy az első találkozásunkkor hány alkalomra szerződünk. 
Amennyiben édeasanyakánt foglalkoztatnak azok a témák, amelyek a Békés amazon program részét képezik, érdemes lehet megfontolnod a programban való részvételt. Ha bizonytalan vagy, melyik opció lehet számodra az optimális, az első alkalommal ezt is meg tudjuk beszélni. 

Mit tegyek, ha igénybe venném az első, díjmentes alkalmat?

Nincs más dolgod, mint bejelentkezni hozzám. Erre több lehetőséged is van, válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat a Kapcsolat fülön, vagy egyszerűen kattints a lenti 'Foglalj időpontot!' gombra.